Погода в Полтаві

IV пленум обкому Профспілки.

   21 грудня у дистанційному режимі на платформі ZOOM відбувся пленум
обкому Профспілки з порядком денним « Про роботу організаційних ланок Профспілки щодо фінансового забезпечення трудових і соціально – економічних прав та інтересів спілчан».

    Оксана Атаманюк - начальник служби посередництва і примирення в Полтавській області вручила Свідоцтво обласній організації Профспілки працівників освіти і науки України про підтвердження репрезентативності на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладання територіальних угод та для делегування представників до органів соціального діалогу.
     Голова обкому Профспілки Григорій Шумейко у своєму виступі акцентував увагу на основних питаннях профспілкової діяльності, поінформував про роботу III пленуму і президії ЦК Профспілки та засідання ради ФПУ. Він зазначив, що в умовах децентралізації і реформування галузі освіти головне - зберегти і посилити імідж Профспілки як потужної організації, що здатна відстоювати соціально – економічні інтереси і захищати трудові права освітян .
     Заступник голови Наталія Скиба проаналізувала розподіл обсягів освітньої субвенції на 2022 рік між бюджетами територіальних громад, мережі класів так учнів, розрахункової та середньої фактичної наповнюваності класів, видатків освітньої субвенції, що припадають на 1 учня та клас та звернулась до організаційних ланок щодо вжиття заходів разом з соціальними партнерами для забезпечення обсягів субвенції у фактичної потребі фонду оплати праці педагогічних працівників відповідної територіальної громади.
     В обговоренні основного питання взяли участь: Людмила Масько, Анна Чумак, Юлія Шут - голови територіальних організацій Профспілки.