Погода в Полтаві

Підсумки колективно - договірної роботи на рівні обласної Профспілки та Департаменту освіти і науки.

    Участь у роботі пленуму взяли Сергій Рибалко – начальник управління позашкільної, професійної (професійно-технічної), вищої освіти та правового забезпечення Департаменту  освіти і науки ОДА, Оксана Атаманюк – начальник відділення НСПП в Полтавській області.
    Основне питання – стан виконання угоди між Департаментом освіти і науки ОДА і обкомом Профспілки працівників освіти і науки на 2016-2020 роки.
    Заслухавши і обговоривши інформації обкому Профспілки та Департаменту освіти і науки, учасники пленуму наголосили на необхідність подальшого  розвитку соціального партнерства як з Департаментом, так і з іншими владними структурами.
    Захисні положення угоди є основою для укладення територіальних угод і колективних договорів навчальних закладів. Договори укладені у 1111 закладах та установах освіти області, ними охоплено 39900 осіб.
    На користь соціального діалогу свідчать позитивні здобутки, досягнуті в ході реалізації положень угоди. Здійснювалось стабільне функціонування галузі. Забезпечено зростання заробітної плати науково-педагогічних працівників та поліпшення стипендіального забезпечення студентів. Результативним є положення угоди щодо своєчасної та в  повному обсязі виплати  заробітної плати, передбачених угодою  заходів щодо надання додаткових відпусток, виплати допомоги на оздоровлення при наданні щорічних відпусток, стимулювання творчої праці, виплати премій, надбавок, доплат тощо.
    З метою забезпечення громадського контролю за дотриманням трудового законодавства протягом дії угоди проведено 521 перевірку, надіслано 125 листів (подань) до органів виконавчої влади,  роботодавців, усунуто 108 порушень за зверненнями членів Профспілки.
    Протягом зазначеного періоду оздоровлено  3184 дитини членів Профспілки та 1836 освітян.
    Взаємовідносини обкому Профспілки і Департаменту  освіти і науки, як соціальних партнерів, базуються на взаєморозумінні, готовності до  конструктивних дій, спрямованих на покращення соціально-економічних показників у діяльності галузі освіти області.
    Водночас, забезпечити виконання ряду положень угоди не вдалося. Недостатній рівень фінансування міських і районних бюджетів зумовлює труднощі з реалізацією низки положень угоди на місцях.
    У зв’язку з  прийняттям нової редакції Закону  України «Про освіту» та низки інших законодавчих актів, внесені доповнення до угоди.

plenu1

plenu1

plenu1