Пошук

Погода в Полтаві

24- 25 жовтня 2023 року в обласній організації Профспілки працівників освіти і науки України відбулися: семінар-навчання та розширене засідання президії

Учасники семінару мали змогу отримати роз’яснення та відповіді на запитання від представників Головного управління Пенсійного фонду в Полтавській області:

  - Світлани Гнітько - начальника відділу перевірки правильності розрахунку розміру страхових виплат у зв’язку із тимчасовою втратою працездатності управління пенсійного забезпечення, надання страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг щодо алгоритму оформлення і нарахування лікарняних листів непрацездатності в 2023 році.

 - Сергія Гаврилко – начальника управління інформаційних систем та електронних реєстрів які стосувалися надання страхувальником відомостей до Реєстру застрахованих осіб на підставі листів Пенсійного фонду щодо членства в Профспілці.

    Полтавська обласна організація Профспілки працівників успішно співпрацює з Відділенням національної служби посередництва і примирення в Полтавській області по забезпеченню спільних дій поліпшення соціально-трудових відносин:

- запобігання виникнення колективних трудових спорів (конфліктів), їх прогнозування та своєчасному вирішенню проблем разом з Оксаною Атаманюк – начальником Відділення НСПП. Обговорили проект Закону України «Про колективні трудові спори»;

- уклали Меморандум про співпрацю між Полтавською обласною організацію Профспілки та Відділенням національної служби посередництва і примирення в Полтавській області.

   Працівники обласного комітету спрямовують зусилля на реалізацію колективно – договірних гарантій в оплаті праці освітян. Світлана Михалик – завідувачка відділом з соціально-економічних питань, проаналізувала стан забезпечення виплат заробітної плати, розподіл освітньої субвенції в області та планування Держбюджету на 2024 рік. Голови територіальних та первинних профорганізацій мали змогу ознайомитися з даним питанням в розрізі територіальних громад.

    25 жовтня, голова обласної організації Григорій Шумейко, провів розширене засідання президії комітету Профспілки на якому були розглянуті питання:
- про поточну ситуацію в територіальних організаціях обласної Профспілки щодо діяльності профспілкових організацій в умовах реформування освітньої галузі;
- про роботу обласної організації Профспілки щодо сприяння підвищенню кваліфікаційного рівня педагогічних працівників в нових умовах їх атестації.

    Членами президії прийняті відповідні рішення та визначені подальші дії профспілкових органів щодо посилення ефективності їх діяльності по зміцненню організаційного і фінансового потенціалу обласної організації Профспілки.